Україна. м.Черкаси. вул.Бидгощська 38/1, тел (факс) 64-21-78, e-mail: oipopp@ukr.net

Готуємося працювати в Новій українській школі

Сучасний світ складний. Дитині недостатньо дати лише знання. Ще важливо навчити користуватися ними. Знання та вміння, взаємопов’язані з ціннісними орієнтирами учня, формують його життєві компетентності, потрібні для успішної самореалізації у житті, навчанні та праці. Саме такі компетенції у майбутнього покоління і формуватиме Нова Українська школа.

НУШ – це новий  зміст освіти, нова методика навчання. Якщо  вчитель не зміниться, нової української школи не буде.

За сприяння КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» протягом квітня-травня 2018 року проведені одноденні очні семінари-практикуми з підготовки до роботи в умовах НУШ для заступників директорів, які курують початкову  освіту, вчителів мистецтва та фізичної культури. Паралельно протягом року педагоги даних категорій проходили онлайн навчання на освітній платформі EdEra.

З 27 по 29 квітня на базі Золотоніської гімназії пройшли тренінги з підготовки вчителів англійської мови, які навчатимуть майбутніх першокласників. Їх провела «Агент змін» Британської Ради в Україні Любов Іванівна Прасол. Програма підготовки вчителів розроблена Британською Радою за підтримки Міністерства освіти і науки України. Вчителі опанували секрети майстерності оновленого навчання, як того вимагає НУШ та потребує українське суспільство.

Три сесії по підготовці вчителів початкових класів міста та Золотоніського району на базі СШІТ №2 провела методист Карлик Галина Вікторівна. Протягом навчання у формі інтерактивних лекцій та групової роботи педагоги акцентували увагу на принципах нового Державного стандарту початкової освіти, організації ефективного і безпечного середовища, роботі над структурою Модельної навчальної програми.

Щиро дякуємо ректору КНЗ «Черкаський обласний інститут  післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Чепурній Наталії Миколаївні, проректору з наукової роботи Назаренко Галині Анатоліївні та методистам Пахомовій Тетяні Геннадіївні, Добровольській  Людмилі  Насибівні, Андросовій Вікторії Олександрівні, Яровій Валентині Дмитрівні, Гловацькому Сергію Віталійовичу за сприяння у проведенні навчання педагогів м.Золотоноші до роботи  в умовах НУШ, інформаційну та методичну підтримку.

ЧЕРКАСЬКИЙ ОСВІТЯНСЬКИЙ ПОРТАЛ
При копіюванні інформації - посилання на сайт: http://oipopp.ed-sp.net обов’язкове