Україна. м.Черкаси. вул.Бидгощська 38/1, тел (факс) 64-21-78, e-mail: oipopp@ukr.net

«З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ» : ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ЗБІР ЛІДЕРІВ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ УКРАЇНИ НА ЧЕРКАЩИНІ

4 травня в обласному інституті вперше зібралися лідери учнівського самоврядування загальноосвітніх навчальних закладів з 24 регіонів України. Збір лідерів відбувався за підтримки Міністерства освіти і науки України, зокрема Світлани Володимирівни Бут, головного спеціаліста відділу позашкільної, виховної роботи та захисту прав дитини МОНУ. Збір триватиме 2дні.

Під час  проведення грандіозного форуму  лідери ознайомляться з діяльністю Ліги старшокласників Черкащини, працюватимуть  в тренінгових програмах та інтерактивних локаціях. Відвідають  Музей історії освіти Черкащини інституту, музей Б.Хмельницького на Чигиринщині, побувають в Каневі на Чернечій горі і в Канівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 Канівської міської ради.

 На Чернечій горі  у рамках  проведення  Акції «З Україною в серці» планується виконання всіма лідерами Всеукраїнської Ради старшокласників Гімну України.

Урочисте відкриття форуму відбулося в актовій залі.

На відкритті збору були присутні поважні гості: координатор Всеукраїнської ради старшокласників Світлана Володимирівна Бут, заступник голови Черкаської обласної ради Ярослав Григорович Березань, начальник управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрацїі Валерій Вікторович Данилевський.

Вітальним словом відкрила захід кандидат педагогічних наук, ректор КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Наталія  Миколаївна Чепурна підкресливши, що патріотичний форум «З Україною в серці» не випадково відбувається на Черкаській землі. Адже основним напрямком роботи Ліги старшокласників Черкащини є «Національно-патріотичне виховання засобами краєзнавчо-пошукової роботи» і  зазначеному питанню, як одному з найбільш актуальних сьогодні, приділяють немало уваги в усіх регіонах нашої держави.  На підтвердження цієї думки колоритними вишиванками зарясніла актова зала і зазвучала українська пісня з сучасним опрацюванням у виконанні  ансамблю «Беліссімо» Черкаської спеціалізованої школи №20 Черкаської міської ради.

            Привітали учасників також  Ярослав Григорович Березань і Валерій Вікторович Данилевський та  Світлана Володимирівна Бут.

             Зокрема, координатор Всеукраїнської ради старшокласників Світлана Володимирівна побажала учасникам збору, щоб у них від «отриманих приємних вражень і емоцій, лідерського черкаського духу зародилися нові  акції, спільні плани на добрі справи. Щоб і далі  крокував по всій Україні Прапор Доброчинності, ініціаторами виникнення якого стали  черкащани».

                А от про зроблені добрі справи і величезну клопітку діяльність Ліги Черкащини розповів її президент Віталій Неділя. Було чим поділитися президенту, адже від часу її виникнення( 2006 рік) реалізовано багато волонтерських, соціальних, екологічних, культурологічних проектів у співпраці з органами місцевого самоврядування, зокрема «Прапор доброчинності», «Вчимося демократії разом», «Ми – патріоти Черкащини», «Випробування мужністю: освітяни Черкащини на варті миру», «Патріотичні діалоги». Розповів Віталій і про  форум «Діти змінюють світ» з участю Президента України Петра Порошенка. Як зазначає Віталій, долучення учнівської молоді до заходів такого рівня говорить про високий рівень активності самоврядування школярів.

            Висвітлювали  діяльність органів учнівського самоврядування Корсунщини лідер Юлія Піштова та Чорнобаївщини лідер  Ігор Толочний.

            Юлія Піштова представила проект  «Візерунки на Росі» та  програму « Творимо майбутнє сьогодні». Зокрема, лідерка зауважила: « Головне у нашій роботі – це включення у конкретну діяльність». І конкретика є:  завдяки проведенню відкритого благодійного фестивалю-конкурсу дитячого та юнацького хореографічного мистецтва , який  підтримали благодійними коштами багато людей, було зібрано великі суми, які використані на допомогу учасникам АТО.

Ігор Толочний, лідер учнівського самоврядування Чорнобаївської гімназії, зосередив увагу на розповіді про роботу над  патріотичним проектом «А над Чорнобаївщиною українська вишивка цвіте…».

Надзвичайно зацікавив лідерів учнівського самоврядування України виступ кандидата педагогічних наук, доцента кафедри дошкільної освіти та професійного розвитку педагогів обласного інституту Юлії Миколаївни Зорі стосовно роботи над Інтернет-проектом «Ми – патріоти Черкащини».

  Наталія Михайлівна Степанова, кандидат філософських наук, доцент кафедри дошкільної освіти та професійного розвитку педагогів інституту ознайомила присутніх з напрямами реалізації патріотичний проект-дослідження  «Голос віків», роботою педагогічного клубу «Кліо».

Учасники заходу відвідали козацьку столицю Чигирин та музей Богдана Хмельницького,  5 травня лідери самоврядування України вклонилися генію українського народу Тарасу Шевченку на Чернечій горі в Каневі.

Сподіваємося, що  проведення Збору стане хорошим підґрунтям для  національно-патріотичне виховання молоді України.

ЧЕРКАСЬКИЙ ОСВІТЯНСЬКИЙ ПОРТАЛ
При копіюванні інформації - посилання на сайт: http://oipopp.ed-sp.net обов’язкове